Jack Schilder

Jack Schilder brengt bezoek aan Trimetal verffabriek België

24 december, 2013

Jack Schilder brengt bezoek aan Trimetal verffabriek België

De schilders van Schildersbedrijf Jack Schilder brachten 22 april op uitnodiging van dhr. Heerland van verfgroothandel Novegro te Amsterdam een bezoek aan de Trimetal verffabriek in Vilvoorde gelegen onder de rook van Antwerpen. Het bezoek zorgde voor inzicht in de laatste ontwikkelingen op schildersgebied.

Na voorgesteld te zijn aan een selecte groep gasten waren er twee presentatieronden. De eerste presentatie ging over het onstaan van Trimetal Verven en de overgang/overname naar Akzo Nobel waar Trimetal sinds 1994 onderdeel van is. De tweede ging over het VOC 2010. VOC 2010 houdt onder meer in dat er vanaf 2010 minder oplosmiddelen in verven mogen zitten.

Dit vraagt om een andere aanpak voor schilders, onder meer in het voorbewerken van de ondergrond. Daarnaast spelen de verwerkingstemperatuur en de temperatuur van de ondergrond een belangrijke rol. Na de presentaties was er een vragenronde en de mogelijkheid om zelf te nieuwe technologie uit te proberen. Diverse grond- en aflakverven voorzien van de nieuwe VOC 2010-technologie werden uitgeprobeerd door de specialisten van Jack Schilder.

Tenslotte volgde een bezoek aan de productie afdeling van de fabriek, waar overigens ook verf voor andere Akzo merken geproduceerd worden. (zie de foto’s in onderstaande foto album) Hier kregen we een kijkje achter de schermen van wat er allemaal komt kijken bij de productie van een liter verf of latex, zoals het samenvoegen van de grondstoffen en hulpmiddelen in de verf en het afvullen van de diverse blikken verf en emmers latex.

De dag werd afgesloten met een heerlijk diner en een drankje in restaurant “Horta” te Antwerpen.

Al met al een zeer leuke en leerzame dag voor de heren van Schildersbedrijf Jack Schilder die zo goed voorbereid zijn op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van VOC 2010.